Mijter en Staf van Sinterklaas

Persbericht 2019

Sint-intocht Vathorst viert tienjarig jubileum met burgemeester

Op zaterdag 23 november arriveert de Sint, vergezeld door een stoet van Pieten, voor het tiende jaar over het water van de Laak. In de Markenhaven van de Amersfoortse wijk Vathorst gaat om 16.30 uur een feestelijk programma van start. Burgemeester Bolsius zal de Sint persoonlijk ontvangen.

Net als voorgaande jaren wordt Sint vergezeld door een bonte stoet van ruim honderd Pieten. De avondintocht – door de grachten van de Laak – start om 16.30 uur en eindigt in de sfeervol verlichte en versierde Markenhaven. Sint en de Pieten worden niet alleen opgewacht door de kinderen uit de wijk, burgemeester Bolsius komt het tienjarig jubileum met Vathorst vieren en zal de Sint persoonlijk ontvangen.

Op het podium zal Zangpiet Pedro vanaf 16.30 uur het programma starten met zijn liedjes. De Presentatie-Pieten zullen een wervelende show aan elkaar praten, terwijl de Pieten-Band en Dans-Pieten hun kunsten vertonen.

Na de feestelijkheden in de Markenhaven begeven Sint en de Pieten zich in een bonte stoet naar het ICOON. Tijdens deze tocht rijden veel vrolijke voertuigen mee. Na aankomst bij het ICOON, omstreeks 19.30 uur, barst het discofeest met DJ-Piet los.

Overige Sint-activiteiten in Vathorst: op dinsdag 26 november en dinsdag 3 december vinden de jaarlijkse Pietendiners plaats bij Hey! Pannenkoek. Gezinnen uit Vathorst kunnen een tafel reserveren en pannenkoeken smikkelen, terwijl Sint en de Pieten aan de tafeltjes langskomen. Op zaterdag 30 november is de Pietenlunch bij HEY! Pannenkoek.

©LuciFer