Bewonersbrief

Bewonersbrief

Beste bewoner,

U woont op een plek waar de intocht van Sint Nicolaas in Vathorst opstapt, aanmeert of in een stoet langs komt. Vanuit de gemeente Amersfoort is er een evenementenvergunning afgegeven waarin is opgenomen dat de opstapplek en de aanmeerplek autovrij zal zijn. Hier wordt ook op gehandhaafd door de politie.

Het vrijhouden van de wegen heeft alles te maken met de veiligheid van u, uw spullen en de vele kinderen met ouders die komen kijken. Bij deze vragen wij om uw begrip en medewerking.

Opstapplaats Durgerdamhaven:

Wilt u hier 5 parkeerplaatsen vrijhouden vanaf 15:00 uur? Vanaf ca. 15:45 uur zullen de bootjes komen aanmeren. De Sint en zijn gevolg arriveren hier om ca. 16:30, uur voor de vaartocht door de wijk. Zij zullen opstappen en wij streven er naar om 17.00 uur met de boten te vertrekken. Als de vloot weg is kunnen de parkeerplekken weer worden ingenomen door de bewoners.

Looproute: De kruisingen worden tijdig en tijdelijk door verkeersregelaars afgezet, graag ook hiervoor uw begrip.

Aanmeerplaats Markenhaven: Het feest start hier om 16:30 uur met een gevuld voorprogramma, de Sint vertrekt met zijn bonte stoet om ca. 19:00 uur naar het Icoon. Hier is het een drukte van jewelste, uiteraard wil iedereen de Sint zien binnenkomen. Om ook de calamiteitendiensten (ambulance/brandweer) vrij te geven wordt hier gevraagd uw auto vanaf ca. 11:00 uur tijdelijk elders te parkeren. Er komen veel bezoekers, om uw veiligheid en die van de bezoekers te waarborgen is dit nodig. Na het vertrek van de Sint naar het Icoon en het opruimen van de materialen kunt u de auto weer terugzetten. Het programma aan de haven omvat een leuke show met o.a. feestpiet & pietenband.

Plein voor Icoon: Hier komt de Sint om ca. 19:30 uur aan. Dit gaat de “the place to be” worden. Er is een leuk pieten discofeest met DJ-Piet tot circa 20:45 uur.

‘Vele handen maken licht werk’

De vrijwilligers van onze organisatie doen er elk jaar alles aan om het zo netjes mogelijk achter te laten, maar aangezien het heel veel werk is hebben wij ook dit jaar beroep gedaan op SIGHT Landscaping. Zij helpen ons met een veegwagen en een medewerker met een bladblazer. Mocht u het terrein voor uw huis tot aan het water zelf ook schoon willen vegen, dan zijn we hier uiteraard erg blij mee! Spontane hulp wordt gevraagd met het sjouwen van de hekken naar een verzamelplek. Bij voorbaat onze hartelijke dank daarvoor! Wij kunnen uw hulp op zaterdag tussen 07:00 en 12:00 en na 19:00 goed gebruiken.

Wij vertrouwen erop dat u weer met grote getalen komt kijken en er samen een leuke intocht van gaat maken. Wij hebben er weer zin in!

Stel uw vragen gerust via de mail, wij antwoorden altijd! Verbeterpunten nemen wij uiteraard ook mee in de evaluatie in januari 2024.

Wij danken u alvast voor de medewerking,

Organisatie Stichting Sint Nicolaas in Vathorst

[email protected]

Dagplanning, 25 november

07:00 uur
Opbouw Markenhaven

10:30 uur
Opbouw Podium en hekken Icoonterrein

11:00 uur
Plaatsen hekken en afzettingen Markenhaven

16:30 uur
Boten paraat op nummer

Pieten lopen naar de boten onder begeleiding van reddingsbrigade

16:30 uur
Sint en Pieten stappen op en maken zich klaar voor de vaart

17:00 uur
Vertrek boten naar Markenhaven over vaarroute

18:00 uur
Aankomst Sint in Markenhaven

19:00 uur
Sint vertrekt in feestelijke stoet naar het Icoon

19:30uur
Sint arriveert bij het Icoon terrein

20:45 uur
Einde programma

Vaar- & looproute