Bewonersbrief

Beste bewoner,

Het is zover! Op zaterdag 20 november is er van 13:30 rot 17:30 uur een groots Sint-feest in uw Markenhaven. Sinterklaas is er om 13:30 uur al en er zijn allerlei attracties. De vorm van het evenement is een defilé. Bezoekers lopen in tijdsblokken van 15 minuten langs verschillende attracties. Het is een doorlopend programma en zo ingedeeld dat het 4 uur lang een groot feest is. De ingang van het defilé is aan de Lemmerkade. In het programma zit een leuke show met de inmiddels bekende presentatoren:

  • DJ Piet
  • Pietenband
  • Stemmen op de mooiste kleurplaat van de Jumbo
  • Zang Piet Pedro en nog veel meer

De vaartocht en de optocht naar het Icoon zoals u misschien gewend was in vorige jaren staat dit jaar helaas niet op het programma.

Vergunning doorstroomevenement

De gemeente heeft voor dit feest een evenementenvergunning afgegeven. Er is ook overleg geweest met de gemeente na de persconferentie van vrijdag 12 november. Want wij willen er uiteraard een veilig en mooi feest van maken 20 november. Na overleg is de conclusie dat het evenement binnen de huidige regels past en door kan gaan. Wij vragen u wel de coronaregels te volgen en elkaar de ruimte te geven.

Het evenement is een doorstroomevenement, daarom werken wij met een gratis ticketsysteem zodat we kunnen sturen op een veilig bezoekersaantal. Inwoners van Markenhaven krijgen per huishouden 6 polsbandjes. Deze zijn bij deze brief gevoegd. Als u extra polsbandjes nodig heeft, laat het ons weten dan zorgen wij dat u deze ontvangt.

Verkeersmaatregelen en parkeren

De Markenhaven moet conform de afgegeven vergunning op 20 november vanaf 8.00 uur autovrij zijn. Om 8.00 uur start namelijk de opbouw van het evenement. Kruispunten worden vanaf ca. 10:00 uur afgezet en vanaf 13:00 uur zijn er verkeersregelaars ter plaatse. Dit is nodig voor het geval er calamiteiten zijn en de politie, brandweer of ambulance door moet. Dat is in de afgelopen 11 jaar nog niet voorgekomen, maar het afsluiten van de kruispunten is nodig om de veiligheid te garanderen voor het geval er iets zou gebeuren.

Na afloop van het feest wordt er opgeruimd en kunt u vanaf ongeveer 20.00 uur weer uw auto in de Markenhaven parkeren. Zou u uw auto tot die tijd op een andere plek willen parkeren?

De haven is tijdelijk gesloten voor boten uit de wijk.

Vele handen maken licht werk

De vrijwilligers van onze organisatie doen er alles aan om alles zo netjes mogelijk achter te laten maar omdat het heel veel werk is willen wij u vriendelijk vragen om na de intocht het terrein voor uw huis tot aan het water zelf schoon te vegen. Bij voorbaat onze hartelijke dank daarvoor!

En tot slot wij willen er een mooi en veilig feest van maken voor groot en klein. Het zou de feestvreugde verhogen als u uw woning wil versieren voor de 20e. Dan ziet het er allemaal nog feestelijker uit!

Stel uw vragen gerust via de mail, wij antwoorden altijd! Verbeterpunten nemen wij zeker mee in de evaluatie in januari 2022.

Wij danken u alvast voor de medewerking,

TEAM Sinterklaas in Vathorst 2021!